Svenska Mästare

Inom Kungsbacka-Wiske SPSK har vi ett antal Svenska Mästare inom skytte.


Börre Böresen

Börre Böresen vann 2010 Svenska mästerskapen i Luftpistol. Öckerö skytteförening stod som värd den 26 mars 2010. Börre deltog i klassen H1 och nådde 537 i sex serier om 10 skott i varje. Sedan dess har Börre vunnit många klubbmästerskap och haft flera framskjutna placeringar i större tävlingar. Börre är idag ordförande i klubben.


Jan och Gunilla Lundskog

Jan och Gunilla Lundskog har inom Kungsbacka-Wiske betytt väldigt mycket för klubben. Jan har varit Ordförande i Klubben och Gunilla har på olika positioner stött klubben, bla genom redaktör av SkottGluggen. Båda är mycket meriterade skyttar där Gunilla fortsätter att imponera på skyttebanorna.

Jan Lundskog vann 1977 Svenska mästerskapen i Slaglåsrevolver


Gunilla Lundskog vann 1981 Svenska Mästerskapen i Slaglåsgevär. Med det nya Svenska rekordet 94 poäng. Hon tog andra plats i SM Slaglåsrevolver och Slaglåsgevär 1977. (Herrar och damer sköt i samma klass)

Båda har deltagit i Världsmästerskapen i Svartkrutsskytte, bla i Zûrich


Leif Lindegren

Först ut i denna serie av presentationer är Leif Lindegren som 1977 och 1978 vann Svenska mästerskapen i Slaglåspistolskytte, 1977 vann han Flintlåspistol. Mästerskapen 1978 genomfördes på vår bana i Fjärås. Efter SM titeln väntade deltagande i VM i Madrid. Under bilden finns två tidningsartiklar, klicka på texten så öppnas mer information.